- ett projekt av Hökerum Bygg

Levaochbo

”Vi bygger boende på en historisk plats. Egentligen mitt i havet. I Västra Hamnen har man svetsat samman skepp som gett sig iväg härifrån på seglatser jorden runt. Vi tar med oss historien i vårt namn och förvaltar den. Men när vi står där längst fram i fören och spanar mot horisonten och framtiden, så ser vi gröna öar som är frodiga, välkomnande och gör att vi längtar efter att gå i land och sätta fötterna i gröngräset. Vi tar det bästa från två världar. Tar ut kompassriktningen. Kliver ombord och säger”:

Välkommen ombord på grönskan i Västra Hamnen

Miljösmart, grönt, centralt och helt rätt i tiden bygger vi ett unikt projekt där den som köper en lägenhet i ett tidigt skede har stora möjligheter att påverka inredningsvalen i sin egen lägenhet.

Skeppsträdgården blir ett kvarter med 165 bostadsrätter uppdelade i två etapper. Hela kvarteret kommer miljöcertifieras enligt det brittiska miljöklassningssystemet Breeam – Building Research Establishment Environmental Assessment Method. Systemet bedömer miljömässiga, sociala och ekonomiska aspekter ur ett hållbarhetsperspektiv. Det är helt enkelt ett erkännande på marknaden för byggnader med låg miljöpåverkan och hållbar design.

Innergården kommer fyllas av så mycket grönska som är möjligt. Många boende har chansen att utnyttja sina gröna fingrar till max genom de egna odlingslådorna på balkongerna (några lägenheter i etapp 2 har sin låda på den gemensamma takterrassen).

Närheten till havet, strandpromenaden och resten av Västra Hamnen tillsammans med gångavstånd till Masttorget och dess butiker gör att Skeppsträdgården har ett av Västra Hamnens absolut bästa lägen!

Till allt detta lägger vi till fantastiska lägenheter i varierande lägenhetsstorlekar med väl genomarbetade planlösningar. Vi hoppas och tror att det finns något för alla i Skeppsträdgården.

Har du frågor om Breeam eller anmärkningar om byggarbetsplatsen kontakta Anna Edman på Hökerum Bygg.


Följ bygget - steg för steg

Vad har vi gjort, vad gör vi nu och vad händer sen? Ett byggprojekt innehåller flera olika delar och steg och för en oinsatt kan det ibland verka komplicerat. Tills nu. Här har vi samlat de viktigaste delarna på en tidslinje för att ge dig en överblick.


Etapp 1

Projektering

Säljstart

Byggstart

Inredningsval

Inflytt


Etapp 2

Projektering

Säljstart

Byggstart

Inredningsval

InflyttLäget - bästa möjliga


Snabba fakta

Etapp 1

Ort: Malmö
Adress: Ej fastställd
Antal hus: 1
Antal lägenheter: 87
Antal rum: 1,5-6
Storlek lägenheter: 41-133 kvm
Insats: 1 280 000-5 850 000 kr
Månadsavgift: 2 350-5 990 kr
Balkonger: 2-73 kvm
Status: Inredningsval
Inflytt: Preliminärt december 2016

Etapp 2

Ort: Malmö
Adress: Ej fastställd
Antal hus: 1
Antal lägenheter: 78
Antal rum: 1-5
Storlek lägenheter: 34-122 kvm
Insats: 1 350 000-4 500 000 kr
Månadsavgift: 2 270-5 790 kr
Balkonger: fransk-22 kvm
Status: Inredningsval
Inflytt: Preliminärt mars 2017